Kad tad

KAD TAD!

Glumačko- lutkarska igra

Autorski rad Sanele Milošević I Cvetina Aničića

Sećate se Štrumpfova? Zabavljali su nas i kad smo mi bili deca, a sad i našu decu ponovo osvajaju likovi iz poznatog animiranog filma.U predstavi sem lutaka dominiraju i sami glumci koji kroz promenu kostima i rekvizite u predstavu uvode likove koje nam je sam zaplet doneo u štrumpfovsko selo.

Neko mali u fizičkom smislu, kao što su Štrumpfovi, jedino mogu da se odbrane od ostalog sveta držeći se svojih prijatelja i svog okruženja gde se osećaju bezbedno. Njih pojedinačno krase osobine deteta- spontanost, maštovitost, hrabrost, snalažljivost i tu smo našli relaciju sa gledaocem tj. detetom.

Sa druge strane jednostrano mišljenje, pohlepa i proždrljivost Gargamela su njegovi glavni pokretači. Ni jedan plan mu ne rezultira uspehom. I zato uvek preti sa- KAD TAD!


Photo by Siniša Ćupina

Uz mnogobrojne komične situacije uspeli smo da prikažemo glupost Gargamela i njegovih pomagača, a da sa druge strane- dobrotu i spontanost malih Štrumpfova uzdignemo kao vrednosti kojima težimo.

Trajanje predstave 40 min.

Izrada lutaka- Sanela Milošević

Scenografija- Aleksandra Kuđeljić

Kostim- Cvetin Aničić

Već 4 godine uspešno igramo ovu predstavu za decu. Postoji i kao novogodišnji spektakl pod nazivom Novogodišnji čarobni recept.